Gå til hovedindhold

Seniorjob

Her kan du bl.a. finde svar på spørgsmål om folkepension og arbejde, førtidspension og arbejde samt links til steder, hvor du kan søge seniorjob.

 • Læs op

Indhold

  Folkepension og arbejde

  Du må gerne arbejde, når du får folkepension. Din arbejdsindkomst – som fx løn – har ikke betydning for, hvor meget du kan få i folkepension. 

  Du kan derfor arbejde det antal timer, du vil, uden at det påvirker din folkepension. 

  Du skal stadig oplyse din arbejdsindkomst til Udbetaling Danmark

  Selvom arbejdsindkomsten ikke indgår i beregningen af folkepensionen, skal den stadig indgå i indkomstgrundlaget for den personlige tillægsprocent. Du skal derfor stadig oplyse din arbejdsindkomst til Udbetaling Danmark.

  Den personlige tillægsprocent bruges til at beregne ældrecheck, helbredstillæg, varmetillæg og mediecheck. 

  Førtidspension og arbejde

  Du og din ægtefælle/samlever må gerne have andre indkomster, når du får førtidspension, men det kan have betydning for, hvor meget du kan få i grundbeløb og pensionstillæg.

  Invaliditetsbeløbet, førtidsbeløbet og de ekstra tillægsydelser er skattefrie og kan derfor ikke blive sat ned.

  Indkomster der kan have betydning for, hvad du får i grundbeløb og pensionstillæg, er fx:

  • Indkomst ved personligt arbejde, fx løn og honorarer
  • Udbetalinger fra pensioner, fx arbejdsmarkedspensioner og ratepension
  • Bidrag og andre løbende ydelser, fx erstatninger.

  Seniorpræmie

  Hvis du er nået folkepensionsalderen og fortsætter med at arbejde, kan du have ret til en seniorpræmie, som er et skattefrit engangsbeløb. Du skal dog være født den 1. januar 1954 eller senere for at kunne få seniorpræmien. Du har mulighed for at få enten ét eller to beløb i seniorpræmie afhængigt af, hvor længe du fortsætter med at arbejde.

  Hvis du har ret til seniorpræmie, vil du modtage det gældende engangsbeløb for det år, hvor din optjeningsperiode slutter.

  Kilde: www.borger.dk/pension-og-efterloen

   

  Hvor kan du finde arbejde?

  Uanset om du har evner og lyst til at arbejde som håndværker, i hjemme- og sygeplejen eller noget helt tredje – så er der jobmuligheder.

  Udover de traditionelle hjemmesider med jobs, findes der tre særlige steder, hvor virksomheder og arbejdstagere på deltid kan nå hinanden:

  Senorjob

  Her kan du finde en aktuel oversigt over ledige stillinger, som passer til et aktivt pensionistliv. Virksomhederne kan slå ledige stillinger op, som egner sig til seniorer på efterløn, senior-, folke- og førtidspension. Der er tale om stillinger på nedsat tid - både faste stillinger, midlertidige stillinger og tilkaldevagter.

   www.seniorjob.dk 

  Senior Erhverv

  Er et landsdækkende frivilligt netværk for arbejdsliv til seniorer. Netværkets formål er at skabe de bedste betingelser for seniorers egen jobsøgning. Der findes pt. 20 selvstændige og lokale netværk, hvor Horsens-Vejle er et af dem.

  www.seniorerhverv.org/horsensvejle

  Job-banken.nu

  Jobbanken kan hjælpe psykisk sårbare førtidspensionister med at finde job. Du får en fast vejleder, der hjælper med jobsøgning, og du bliver tilbudt undervisning, idrætsaktiviteter og netværk.

  www.job-banken.nu